Наставникът на Реал Мадрид Жозе Моуриньо даде интервю за представителите на испанските медии след победата на „кралете“ над Лос Анджелис Галакси с 5:1 по време на американското турне на отбора. Специалния коментира ситуацията около Кака, както и Нури Сахин.

Какво Ви хареса най-много в отбора Ви?

Беше много добра тренировка за футболистите ми. Тези играчи, които бяха на Евро 2012 са по-свежи сега. Хареса ми настроението, с което играха футболистите. Желанието им за победа.

Каква е ситуацията около Кака?

Този въпрос е много труден за отговаряне. Кака е много добър футболист. Ако остане, ще направим всичко, за да извлечем най-доброто от него. Миналият сезон не бе неговият най-добър. Кака е много сериозен човек, той е част от колектива. В определени мачове би ни помогнал много, не казвам във всички. За мен не е проблем да остане при нас.

Как видяхте отбора в защитен план?

Това е началото на подготовката ни. Все пак няма как да сме в топ форма. Все още се нуждаем от още. Имаме още мачове срещу мексикански, британски и италиански отбори. Сега сме в началото, постепенно ще ставаме по-добри.

Как Ви се стори звездата на Лос Анджелис Галакси Дейвид Бекъм?

Бекъм е много добър играч. Очарова ме, единственото, което не разбирам е защо не е на Олимпиадата.

Каква е ситуацията около Нури Сахин?

Много е трудно да си в Реал Мадрид, това не е клуб, в който е лесно. Той иска да играе във всеки мач, а това е много сложен въпрос. Имаме Шаби, Лас, Гранеро, Кедира, Йозил...Ако остане ще бъда щастлив, ако реши да си тръгне, отново ще бъда щастлив.