Реал Мадрид търси нападател, който да подсили отбора до края на сезона, обяви спортният директор на клуба Хорхе Валдано пред испанските медии.

"Белия балет" има проблеми в атака след контузията на аржентинеца Гонсало Игуаин. Единствената опция пред старши треньора Жозе Моуриньо е французинът Карим Бензема, който обаче е непостоянен в изявите си.

"Проучваме пазара, след като вече е ясно, че Игуаин няма да играе известно време. Ще видим дали можем да намерим нападател, който да ни помогне за шест месеца. Набелязали сме много имена, но е по-добре да не влизаме в детайли. Истината е, че търсим номер 9", каза Валдано.

Местните медии спекулират, че клубът се интересува от нападателя на Байерн Мюнхен Мирослав Клозе и Емануел Адебайор от Манчестър Сити. Появиха се спекулации, че Реал има интерес и към Димитър Бербатов, но подобен трансфер е малко вероятно да се случи.

Старши треньорът на Реал Жозе Моуриньо потвърди, че отборът се нуждае от алтернатива на Бензема.

"Искаме нападател, не защото не харесваме Карим Бензема. Карим работи здраво, особено в дефанзивен план. Той не е егоист и помага на отбора. Просто му липсват головете. Трябва ни алтернатива на Карим, затова търсим нападател", каза Моуриньо след победата над Атлетико Мадрид с 3:1 за купата на Испания снощи.