Реал Мадрид се смили над Атлетико Мадрид и победи големия си градски съперник само с 3:1 в първия четвъртфинален двубой за Купата на Краля в Испания.

Мачът започна доста изненадващо, след като гостите поведоха в резултата още в 7-та минута, когато Рейес подаде към Серхио Агуеро, който излезе сам срещу Касияс, а вратарят на Реал Мадрид извърши нарушение срещу аржентинския нападател, но главният съдия Матеу Лаос даде авантаж, тъй като топката стигна до Форлан, който на празна врата вкара за 0:1.

Последваха много силни минути за Реал Мадрид и в 14-та Ди Мария центрира от корнер в наказателното поле на Атлетико, където над всички се извиси Серхио Рамос, който изравни резултата за 1:1.

Четири минути по-късно в 18-та Бензема можеше да изведе “белия балет” напред в резултата, но ударът му бе спасен от Де Хеа. В 22-та минута Бензема сложи топката на главата на Карвальо, но Де Хеа отново демонстрира своя добър рефлекс и изби в корнер.

В края на първото полувреме последваха много силни минути за Анхел ди Мария, който на два пъти можеше да вкара, но Де Хеа отрази ударите му.

В 54-та минута Агуеро излезе сам срещу Касияс, след което стреля, но ударът му бе отразен. Пет минути по-късно в 59-та Рейсе изведе с чудесен пас Агуеро, който овладя топката на гърди и се озова сам очи в очи срещу Касияс, но вратарят на Реал отново спаси удара на аржентинеца, след което кълбото попадна във Форлан, а той на празна врата шутира, но право в десния стълб на вратата на “белия балет”.

Реал се възползва от пропуска на Атлетико Мадрид и в 61-та минута Йозил пусна остър пас към Роналдо, който засече топката отблизо и я прати във врата на Де Хеа за 2:1.

След второто попадение на Реал Мадрид напрежението между футболистите нарасна и те на два пъти се спречкаха по-сериозно.

Атлетико Мадрид не успя да издържи на темпото на игра на Реал Мадрид и отбраната на “дюшекчиите” се пропука за трети път в 90-та минута, когато Домингес подари топката на Йозил, който отблизо разстреля Де Хеа за крайното 3:1.

Реваншът на стадион “Висенте Калдерон” е следващата седмица, а Реал Мадрид е на 90 минути от класиране на полуфиналите на турнира за купата на Краля.