Вече бившият наставник на Реал Мадрид Жозе Моуриньо опроверга информациите, че е напуснал клуба заради голямото напрежение, на което е бил подложен. Специалния бе категоричен, че няма за какво да съжалява при престоя си на „Сантяго Бернабеу“.

„Не съм чувствал кой знае какво напрежение, докато бях в Реал. Аз сигурно съм единственият треньор в историята на клуба, който никога не е ходил да вечеря в известните ресторанти, никога не съм посещавал редакция на някоя медия. Животът ми бе изцяло съсредоточен около работата ми в клуба. Всичко се въртеше около един затворен цикъл – моят дом, клубът и семейството ми“, започна анализа си пред Punto pelota Моу.

„Не съм чувствал по-различно напрежение в Реал, от това, което има в другите клубове. Все пак в Мадрид има особена динамика. Следващият наставник може да коментира тима, както намери за добре. Моята кариера нямаше да бъде това, което е, ако не бях минал през Реал“, продължи Специалния.

Колкото до решението му да напусне „лос бланкос“ и до начина, по който е взето, португалецът обясни: „Така бе най-добре за всички, с оглед на ситуацията. Това бе и най-правилното решение за играчите“.

Освен това, вече бившият наставник на „кралете“ изрази дълбока увереност, че всички скандирания срещу него, освиркванията и прочие са били част от една добре подготвена кампания срещу него. Моуриньо определи тези действия като лишени от професионализъм и етика постъпки.

Въпреки някои от неприятните моменти в клуба, специалистът обяви философски: „Не си заслужава да се съжалява за каквото и да било“.