Старши треньорът на Реал Мадрид Жозе Моуриньо е поискал от президента на клуба Флорентино Перес да уволни спортния директор Хорхе Валдано, тръбят испанските медии.

Моуриньо заедно с Перес и Валдано седнаха на една маса по време на коледното парти на отбора в един от най-елитните ресторанти в Мадрид.

Напрежението в „белия балет” явно се покачва лавинообразно и затова свидетелстват фактите, че Моуриньо вече не контактува с Валдано.

Специалния е доста напрегнат и дори отказа да даде традиционната си пресконференция преди мача за купата на Краля срещу Леванте, а изпрати своя асистент Айтор Каранка да отговаря на въпросите на журналистите.

Каранка обяви, че Моуриньо няма лични проблеми с Валдано, което още повече задълбочи слуховете, че един от двамата ще си тръгне, като е по-вероятно аржентинецът да си замине от „Сантиаго Бернабеу”, а неговият пост да бъде зает от Зинедин Зидан.

Големият проблем за Моуриньо е, че Перес е много добър приятел с Валдано и нито един треньор до този момент, който е влязъл в конфликт с аржентинската легенда не е оцелял. Най-скорошният пример е Мануел Пелегрини, който се оплака, че не си говори с Валдано и след това си тръгна.