Нашите водещи треньори все ги пращат на курсове в европейските грандове. Не знам какво научават там, но трябва да подчертаем, че и ние сме дали нещо на света и можем да го споделим с останалите. Обменът да се извършва в двете посоки, с други думи.

Моуриньо, не се помайвай много, ами идвай на обучение в България! Уж си най-големият в професията, уж си най-успешният провокатор, освен това, но има още мноо-оого да учиш. Какво беше това шушу-мушу в Амстердам, какви бяха тези смешно изиграни етюди за изчистване на картони?! Целият свят разбра какви ги вършиш и сега може да има по-тежки санкции за теб и за играчите ти от тези, които целеше, господин Специалния.

Заповядай на Балканите, добре дошъл си у нас да видиш как става. Тук всеки знае предварително ролята си и как трябва да я изиграе. Играчите, „чистачи“ на картони, как до го изработят фино. Съдиите как да бръкнат овреме в джобчето с картоните и поомачкания списък с имената...

Да те светна, господин треньора на Реал Мадрид, че има и обратния вариант. На някой от отборите да не му се „чисти“ в даден мач, но следващият му съперник да има такова съкровено желание. Става безшумно, невидимо и ефикасно в България.

И ако си мислиш, че си овладял до съвършенство играта на думи като метод за провокации, португалецо, ела пак при нас на опреснителен курс. Води си обаче сериозни записки, за да можеш да блеснеш после с познания в Шампионската лига или Примера дивисион.

Може да си голям треньор, ама не ги умееш тези неща. Ела тук и се научи, за да станеш наистина велик.

И не забравяй онова, което ти казахме преди малко - и ние, българите, сме дали нещо на света.