Разследването на УЕФА относно умишленото изкарване на жълти и респективно червени картони от страна на играчи на Реал Мадрид, може да доведе до тежки наказания за провинилите се, в това число изваждане от игра за определен период от време.

След вчерашното заседание на членовете на Дисциплинарния комитет, стана ясно, че ще бъдат разследвани петима души от щаба на кралския клуб. За получените червени картони – Серхио Рамос и Шаби Алонсо, старши треньорът Жозе Моуриньо, за дадените от него нареждания, както и Икер Касияс и Йежи Дудек за препредаването на информацията от наставника към играчите на терена.

Според AS, наказанията могат да бъдат с различна тежест – от парични глоби до дисквалификация.

Дисциплинарният комитет ще обяви решението си във вторник, когато ще бъдат разгледани видеозаписите и доказателствата за „неспортсменското поведение” на играчите и треньора.

От страна на УЕФА са решили да проведат разследването по две причини. Първата – футболистите прекалено открито провокирали съдията, за да получат картони, а втората – случилото се стана достояние на всички, благодарение на телевизионното излъчване на мача.

От страна на Реал Мадрид вече изразиха недоумението си от факта, че европейската централа се занимава с подобна дейност.

От УЕФА подозират, че Серхио Рамос и Шаби Алонсо са си изкарали нарочно червени картони в мача от Шампионската лига с Аякс, но след дадено нареждане от страна на Моуриньо. Целта е била да изчистят наказанията си преди следващата фаза на турнира.