Наставникът на Реал Мадрид Жозе Моуриньо отговори по отличен начин на критиците си, печелейки първия си трофей като старши треньор на Реал Мадрид. Специалния грабна Купата на Краля след драматична победа във финала над Барселона с 1:0. Голът за „белия балет” бе дело на Кристиано Роналдо в продълженията, след като двата тима не успяха да излъчат победител в редовното време.

Наскоро легендата на Барселона Йохан Кройф критикува Моуриньо, заявявайки че португалецът не е „футболен треньор” и се интересува единствено от титли. Треньорът на Реал обаче не подмина тези подмятания и на свой ред отговори на холандеца.

„Печеленето на титли е винаги добро. Само преди няколко дни един човек ме нарече, треньор, който печели титли, а не футбол. Благодаря. Харесва ми да бъда треньор, който печели титли”, заяви Моуриньо след мача с Барса.

В първото си Ел Класико на „Камп Ноу” миналата година, Моуриньо претърпя истински крах, губейки с 0:5 от тима на Пеп Гуардиола. Преди няколко дни пък двата тима завършиха наравно в мач от първенство, преди снощната победа на „белите”, която според Моу ще се окаже от огромно значение за предстоящите два мача в Шампионската лига.

„Невероятно е да спечелиш Купата на Краля – това е нещо специално. Фантастичен триумф срещу велик тим като Барселона – заслужавахме го. Можем да ги победим в следващите два мача – току що го показахме. Няма никаква причина, за да не ги отстраним в Шампионската лига. Първо завършихме наравно, а сега ги победихме. Дойдох тук, за да върша работа и да променя манталитета на клуба. Започнахме да го правим, което ни удовлетворява, но това е само началото”, каза още португалският спец.

Десният бек на „белите” Серхио Рамос пък коментира, че всеки в клуба е готов да умре за Моуриньо: „Той е капитанът на нашия кораб и ние сме с него до смърт.”