Реал Мадрид спечели купата на Краля, след като на финала постигна драматична победа с 1:0 срещу Барселона след продължения.

Победният гол за "белия балет" падна в 103-та минута, когато Ди Мария сложи топката на главата на Кристиано Роналдо, който прехвърли Пинто за 1:0.

Двата тима си поделиха по едно полувреме, като през първото Реал Мадрид натисна здраво каталунците и момчетата от "Камп Ноу" не създадоха голово положение.

Реал Мадрид можеше да поведе в резултата още в 11-та минута, когато Кристиано Роналдо излезе на добра позиция и стреля, но Хавиер Масчерано изби топката от гол линията.

Нервите на футболистите на двата отбора на няколко пъти не издържаха и се спречкаха, но съдията Майенко не показа картони в тези ситуации.

Мадридчани изпуснаха ново положение в 35-та минута чрез Кристиано Роналдо, който стреля, но Пинто плонжира и спаси. В 43-та минута Йозил центрира в наказателното поле на Барселона, където Пепе надскочи Алвеш, но топката срещна десния стълб на вратата на Пинто.

През второто полувреме футболистите на Барселона контролираха играта на терена и изпуснаха няколко много добри положения. В 50-та минута Педро изпусна първия шанс, който му се откри.

Барселона вкара гол в 68-та минута чрез Педро, но попадението бе отменено заради засада на футболиста на каталунците. Педро пропусна нови два шанса в 74-та и 75-та минута, когато Касияс направи две невероятни спасявания.

Андрес Иниеста в 81-та минута можеше да вкара, но след удара му топката мина в страни от вратата на Касияс. Пет минути по-късно Алвеш стреля, но вратарят на Реал Мадрид отново спаси.

Анхел ди Мария отправи опасен удар в 89-та минута, но Пинто направи решаващо спасяване и изби топката в корнер. Така редовното време завърши 0:0.

В продълженията двата отбора понижиха темпото на игра. В 97-та минута Роналдо пропусна нов шанс да се разпише във вратата на Барселона.

В 103-та минута Ди Мария сложи топката на главата на Кристиано Роналдо, който прехвърли Пинто за 1:0.

През второто продължение футболистите на Барселона се опитаха да изравнят резултата, но не успяха да затруднят Икер Касияс. В 120-та минута Ди Мария фаулира Меси, след което получи втори жълт картон и напусна терена.

Така Реал Мадрид спечели 18 купа на Краля в своята история и първа от сезон 1992/1993. Това е първи трофей за Кралския клуб от 2008-а.

Това е първа загуба за Хосеп Гуардиола от Реал Мадрид, откакто той е начело на Барселона.


szólj hozzá: Cristiano Ronaldo vs Barcelona