Отборът на Реал Сосиедад победи Майорка с 1:0 като гост на стадион „Иберостар”. Единственото попадение в мача отбеляза младокът Мартин Йодегаард, който е собственост на Реал Мадрид, но бе изпратен в Реал Сосиедад за този сезон.

В края на първото полувреме Микел Оярсабал пропиля страхотна възможност след като получи чудесен пас в наказателното поле, но топката се удари в дясната греда.

В 79-ата минута ганайският защитник на Майорка Люмор Агбениену имаше видимост към вратата и стреля от границата на наказателното поле, но ударът му разтресе лявата греда.

Почетното попадение в срещата падна в 83-ата минута, когато Мартин Йодегаард се озова на обещаваща позиция и нанесе неспасяем удар в левия ъгъл на вратата.

След равенството с Валенсия в първия кръг, Реал Сосиедад продължава силното си представяне и заема четвърта позиция в класирането с 4 точки, а Майорка е на девето място с 3 точки.

Другият двубой от втория кръг на Ла Лига между Алавес и Еспаньол, завърши с нулево равенство на "Мендисороса". В него нямаше много интересни ситуации и това беше най-заслужената развръзка в него.