Вицепрезидентът на Милан Адриано Галиани разкри, че „росонерите” са били само на крачка от привличането на Тиери Анри в началото на лятото. Европейските клубни шампиони бяха свързвани с редица топ нападатели през целия трансферен прозорец, но в крайна сметка се задоволиха с тийнейджъра Алесандре Пато от Интернасионал.

Въпреки това Галиани пожела да сподели с медиите шанса, който Милан е пропуснал да вземе френския голмайстор, и как клубът му е бил изпреварен от Барселона.

„Тиери Анри можеше да играе в Милан,” сподели Галиани пред „Скай Италия”. „Бяхме готови да предложим същата сума, каквато Барселона плати на Арсенал и Анри с удоволствие щеше да дойде при нас, но Барса му даде с 50% по-висока заплата.”

Галиани призна: „Определено бе невъзможно да вземем Роналдиньо това лято. Засега приключихме със сделките, но ще видим какво ще се случи в бъдещето. Все още вярвам, че Барса може да го продаде някой ден. Ако решат това, ние ще се опитаме да го вземем. Но не искаме да продаваме Кака на Реал Мадрид.”