Лионел Меси вкара две попадения за Барселона при победата с 4:1 като гост на Реал Сарагоса снощи и увеличи сметката си през този сезон на 60 гола във всички турнири.

Така Лео Меси стана първият играч с 60 попадения за една кампания в европейския футбол след германската легенда Герд Мюлер, който завърши сезон 1972/1973 с 67 попадения за Байерн Мюнхен.

Аржентинецът обаче има да изиграе още поне 10 мача през настоящето първенство, тъй като до края на Примера дивисион остават 7 кръга, освен това Барса ще играе финал за Купата на Краля срещу Атлетик Билбао и два полуфинала в Шампионската лига срещу Челси. При краен успех срещу лондонския тим, Барселона и Меси ще имат и още един двубой сезона – финала в ШЛ, и така оставащите на тима до лятото ще са общо 11.

С попаденията срещу Сарагоса Лионел Меси излезе начело в класирането при голмайсторите в Испания с 38 гола – с един повече от досегашния лидер Кристиано Роналдо от Реал Мадрид.

В неделната вечер водачът в Примера дивисион Реал посреща Валенсия, като преди този двубой Барселона успя да скъси преднината на кралския клуб на само три точки.