Барселона победи Сарагоса с 4:1 в мач от 31-вия кръг на Примера дивисион. Успехът за каталунците не дойде никак лесно и те трябваше да се потрудят доста, за да стигнат до него.

Домакините от Сарагоса успяха да открият резултата след 30 минути игра, когато Пабло Алварес изведе отдясно Карлос Аранда. Ударът му бе избит от Валдес, но за негов късмет топката се върна и го удари по главата, след което влезе във вратата за 1:0.

Барса изравни 6 минути по-късно, когато след центриране от корнер, вратарят на домакините Роберто увисна и подари топката на Карлес Пуйол, който без проблеми я вкара за 1:1.

180 секунди по-късно каталунците вече бяха напред в резултата. Алексис изведе добре Меси, който с мощен шут бе точен за 2:1.

В края на първото полувреме задачата на Барса се улесни допълнително, след като Минеро получи втори жълт картон и остави съотборниците си с човек по-малко.

Въпреки числения си пасив, през второто полувреме Сарагоса се държеше достойно на терена и дори можеше да стигне до изравняване.

Барса все пак вкара решителен трети гол в 86-а минута, когато Меси бе точен от дузпа. В добавеното време пък аржентинецът изведе добре Педро, който не сбърка и оформи крайното 4:1.

В класирането Барселона е на второ място със 75 точки, на 3 зад Реал Мадрид, който е и с мач по-малко. Сарагоса е на 18-а позиция с 28 точки, на 4 зад спасителното 17-о място.