Голямата звезда на Барселона Лео Меси е поставил три изисквания, за да продължи договора си с клуба, гърмят испански медии. Интересното е, че и трите нямат нищо общо с възнаграждението му, за което е постигната договорка още миналата година. 

Според "Диарио Гол", аржентинецът е пожелал, първо, да бъде уволнен досегашният наставник Луис Енрике, второ, за негов наследник да бъде назначен Хорхе Сампаоли и, трето, да бъде инвестирано в привличането на играчи от световна класа през лятото. 

Първото му условие вече е изпълнено. Досегашният наставник на каталлунците обяви, че след края на сезона си взима отпуск и не смята да се занимава с футбол известно време. По второто вече се работи, след като от клуба са се свързали с агентите на Сампаоли, но там нещата зависят и от самия специалист. 

По третото развръзката предстои скоро. Но Меси вече нееднократно показал с поведението си в съблекалнята, че не се възхищава на качествата на последните новопривлечени играчи - Андре Гомеш и Пако Алкасер, които според него не просто не вдигали класата на Барса, а дори обратното.

Аржентинската звезда има договор с каталунците до 30 юни 2018 г. Преговорите за удължаването му стартираха на практика още в началото на сезона, но засега не вървят особено гладко. Според изданието, ако не приеме да остане на "Камп Ноу", Меси може да бъде изкушен от китайските милиарди.