Звездата на Барселона Лионел Меси прави всичко възможно, за да убеди ръководството да върне в отбора Неймар от ПСЖ. На такова мнение е експертът по испански футбол Греъм Хънтър. 

"Меси е централна фигура във всичко това. Меси не е играч, който се сърди - хората го описват като такъв погрешно. Но когато той кихне, в Барселона хващат настинка. Бартомеу каза, че преди да напусне клуба, най-вероятно до 2021 г., иска да поднови договора на Меси още веднъж.

Дали Меси казва "доведете ми Неймар", или "преди да седнем на преговори, искам атаката да се подсили с Неймар", фактът е един: Меси иска Неймар да се върне.

Меси си намери партньор, който го разбираше технически, който му служеше и който му създаваше много пространство. Последният требъл на Барселона беше с MSN в атака.

Ясно е, че Меси не смята, че пътят към Шампионската лига не минава специално през Неймар, а през повече хора около него, които да вкарват голове. Меси казва: "Ако искате от мен нов договор, първо върнете Неймар"", коментира Хънтър пред "Скай Спортс".