Лионел Меси е едно от главните действащи лица зад опитите на Барселона да си върне бразилската звезда Неймар през настоящото лято.

Въпреки че напусна състава на “каталунците“ само преди 2 сезона, Неймар нескрито изявява своето желание да се завърне на “Камп Ноу“. Сделката е усложнена от внушителна цена на бразилеца, но самият Меси призовава клуба да не се отказва в преследването си.

От английските медии излизат информации, че президентът на Барсеона Хосе Мария Бартоломелу желае да удовлетвори желанията на аржентинската легенда преди босът да напусне клуба през 2021. Към настоящия момент главното желание на Меси е Неймар да се завърне.

Звездата на световния футбол вижда в лицето на нападателя на Пари Сен Жермен перфектното попълнение, което да върне клуба към успехите в Шампионската лига. За последно “блаугранас“ спечели този трофей именно с Неймар в състава – през 2015 година.

Каталунският клуб за момента е склонен да предложи 90 милиона за играча, както и допълнителни двама свой състезатели на френския шампион.