Мексиканският национал Андрес Гуардадо намери нов пристан в кариерата си. Универсалният футболист ще играе в холандския шампионат с екипа на ПСВ Айндховен, но ще е преотстъпен там за един сезон. 

Футболистът, който ще навърши 28 години след месец, е собственост на испанския Валенсия. След края на тази кампания той ще се върне на "Местая", тъй като няма опция за постоянен трансфер на "Филипс Арена". 

Гуардадо игра под наем и в Байер Леверкузен миналия сезон. Той се завърна през лятото във Валенсия и взе водеща роля в предсезонните контроли. Въпреки това, отново беше преотстъпен, за да не губи игрова практика. 

"Много съм доволен, че съм тук, в такъв силен европейски отбор. Моята цел е да печеля трофеи през този сезон. Дано оправдая очакванията на всички към мен, а и към самия клуб", сподели Гуардадо пред официалния сайт на ПСВ. Там той ще играе с номер 18. 

Футболистът има повече от 100 мача за националния отбор на родината си. Той участва и на Световното първенство това лято, като беше основна част от плановете на селекционера Мигел Ерера.