Хавиер Масчерано заяви, че ако Неймар иска да бъде №1, то няма по-голям отбор от Барселона.

„Не обичам да говоря лични неща, които засягат някой от моите съотборници. Това, което мога да кажа е, че Неймар се чувства много щастлив в Барселона. Ще се радвам той да остане част от отбора“, коментира Масчерано.

Самият той е дал такъв съвет на бразилеца, около чието име отново се вдигна трансферен шум.

"Смятам, че в Барселона той има добро бъдеще. Ще може да стане №1 в света. Барса е идеалният клуб за постигане на тази цел. По принцип е много трудно за един южноамериканец да се адаптира към европейския футбол, но Неймар го нарави много бързо. Все пак крайното решение си е лично негово и аз не искам да се меся", добави аржентинецът.

„Остават още много точки да се разиграват до края на сезона. През последните сезони на всички стана ясно, че последната трета от сезона е най-важна и се оказва решаваща. Ние трябва да сме изцяло концентрирани върху нашите мачове и да си печелим необходимите точки.“

„Луис Енрике е един от най-добрите треньори, с които съм работил в моята кариера. Аз не виждам голяма разлика между него и Пеп Гуардиола. И двамата се отличават с огромното си желание да побеждават“, каза още Хавиер Масчерано.


Свали си приложението на Gong.bg – за ANDROID – за iOS