Събитието, за което се говори от известно време, явно ще стане факт. Старши треньорът на Барселона Херардо Мартино си заминава след края на сезона.

За това намекна самият той след домакинската издънка с Хетафе. Двубоят на "Ноу камп" завърши 2:2, а след него шансовете на каталунците да защитят титлата си от миналата година са илюзорни.

"Ще анализирам всичко, което е в главата ми. Но понякога шансовете идват при този, който вярва, че ги заслужава. А понякога стоиш и не искаш нов шанс, защото усещаш, че с работата, която си свършил, не го заслужаваш", сподели витиевато Мартино.

Първият, а вероятно и последен сезон, на Мартино в Барселона беше определен като пълен провал от всички в Испания. Каталунците не спечелиха нито един трофей, въпреки че доскоро бяха в борбата за всички отличия.

"Такъв слаб сезон не беше това, което очаквахме. Разбира се, че още в началото съществуваше вероятност да не спечелим нищо, но не трябваше да става след наши грешки."

"Още по-малко трябваше да позволим това да се случи, след като направихме забележителни обрати в последните си два мача преди този."

"Каквото и да казва математиката, нашите шансове да защитим титлата си приключиха днес. Щом не можем да бием Хетафе у дома, значи не заслужаваме повече шансове за титлата", сподели Мартино.