Барселона допусна поредна фатална издънка в първенството на Испания, завършвайки 2:2 като домакин срещу опашкаря Хетафе. Гол с глава във втората минута на добавеното време на Лафита донесе ценната точка за гостите от мадридското предградие.

При това положение каталунците най-вероятно ще пропуснат да спечелят титлата тази година, като конкурентите им от Атлетико Мадрид и Реал Мадрид играят своите мачове от кръга утре. „Дюшекчиите“ са гости утре на Леванте, а „Белия балет“ приема тима на Валенсия.

След ремито, което допусна Барса, Атлетико е с 88 точки начело, втори остава Барса с 85, но 1 мач повече от лидера и два повече от третия Реал, който има 82 пункта.

Хетафе пък продължава борбата за спасение, като сега се намира на 16-ото място с 36 точки, на три над зоната за изпадане.

Каталунците доминираха почти през цялата среща, но отново проявиха голяма неефективност при завършващите удари. Те отправиха над 20 изстрела към вратата на Хетафе, но успяха да я поразят в по-малко от 10 процента от опитите си.

След няколко пропуска на домакините в началото на мача те все пак стигнаха до гол в 23-ата минута. Пробив на Дани Алвеш завърши с върната топка около точката на дузпата за Меси, който бе безпощаден и откри резултата – 1:0.

Хетафе изненадващо изравни в 37-ата минута със спорен гол. След изпълнение на пряк свободен удар от Сарабия топката попадна у Лафита, който я овладя с „дълго рамо“. Страничният съдия сигнализира за нарушение, но главният Тейшейра Витиенес не зачете сигнала му и фиксира попадението.

През втората част Барса продължи да доминира и да търси победата. В 53-ата минута Алексис Санчес уцели гредата. Вратарят на гостите Жулио Сезар Жакоби също продължи с добрите си намеси. В 67-ата минута обаче и той бе принуден да капитулира. Важна намеса имаше Сеск, който подаде в наказателното поле, Педро шутира в тялото на защитник, но при добавката Алексис изведе Барса напред – 2:1.

Последваха нови пропуски на Барса от страна на Меси и Алвеш, но в 80-ата минута и вратарят на домакините Пинто трябваше да се намеси решително, за да предотврати гол на Сарабия.

БГНЕС

Така се стигна до кошмарното изравняване за Барса в края на мача. Във втората допълнителна минута Гавилан центрира отляво, защитата на каталунците отново прояви слабостта си при високи топки и Лафита забоде топката в мрежата за 2:2 за ужас на „Камп Ноу“.

Стадионът, който почете преди мача починалия неотдавна бивш треньор на Барса Тито Виланова, този път избухна с освирквания. Барса почти загуби титлата, след като преди това не успя в Шампионската лига и Купата на краля.