Звездата на Барселона Лео Меси се е върнал към най-добрата форма в кариерата си. Поне така смята селекционерът на националния отбор на Аржентина Херардо Мартино, съдейки по представянето на капитана на "гаучосите" от началото на годината. 

Футболистът на Барселона имаше колебливи изяви през втората половина на 2014 г., но от началото на януари отново е неуловим за противниковите защити и пак се превърна в головата машина, която плашеше всички. 

"Стартът на тази година за него е просто феноменален и няма кой да го доближи дори. Аз не виждам някой, който да може да се конкурира с него, а сега той навлиза и във върховата форма, в която всички го познавахме", сподели Мартино. 

Меси е нанизал 15 попадения в 10 мача от началото на годината и успя да настигне на върха на топреализаторската класация в Примера дивисион Кристиано Роналдо. И двамата сега имат по 30 гола. 

От началото на сезона той има 41 гола в 38 мача във всички турнири, а великолепната му форма идва точно навреме преди решителните битки с Манчестър Сити в Шампионската лига и с Реал Мадрид в Ла Лига.