Голямата звезда на Барселона Лионел Меси не си прави илюзии относно влиянието на възрастта върху неговата игра. Нападателят на каталунците признава, че днес е много по-различен футболист от този, който изгря на световната сцена преди цяло десетилетие.

Четирикратният носител на Златната топка наскоро записа постижение от 300 мача в Ла Лига, а на 27 години вече има и 95 за аржентинския национален отбор.

Макар че голяма част от кариерата му премина без сериозни травми, такива усложнения се появиха през последните 18 месеца, когато мускулни проблеми измъчваха дребния техничар.

„Вече не съм на 17, 18, 19, 20 или 21 години, когато тялото ти не усеща натоварването“, констатира Меси.

„Остаряваш и го усещаш. Сега полагам повече грижи за себе си в почивките на мачовете, внимавам много какво ям.“

„Промених се доста от началото на моята кариера досега. Сега съм по-зрял, постигнах доста успехи на и извън терена. Част от предишния Меси е тук, но тя не е голяма.“

„Чувствам се добре и съм щастлив от начина, по който се развиват нещата. Искам да продължа да помагам на отбора. Миналата година не беше добра за нас. Имахме твърде много проблеми на и извън терена. Надявам се всичко това да се промени през този сезон“, завърши Меси.