Старши треньорът на Барселона Херардо Мартино коментира класирането на неговия тим за четвъртфиналите на Шампионската лига. Специалистът обясни, че всички критики, които понесоха играчите му в последните седмици са подействали като допинг и благодарение на тях каталунците са показали истинското си лице.

Както е известно, Барса мина в следващата фаза на състезанието, след като записа чиста победа над Манчестър Сити на „Етихад“ с 2:0 и успех с 2:1 на „Камп Ноу“ в реванша.

„Класираме се за следващия кръг след успех с 4:1, като общ резултат. Победихме много стойностен съперник и щом показахме такава игра сега, определено може да го направим отново“, започна аржентинецът. „След като минахме през Сити, на четвъртфиналите може да победим всеки“.

„Днес успяхме да измием лошите впечатления, които оставихме с играта си срещу Валядолид. Тези играчи имат много успехи зад гърба си, но въпреки това понякога качествата им се поставят под съмнение. Но всичко зависи от начина, по който възприемаме критиката. Ако трябва да дам съвет на онези, които не искат Барса да върви добре, бих ги успокоил, че критиките се отразяват чудесно на тима и ни мотивират“, каза още Мартино.