Италианският специалист Марчело Липи получи предложение да поеме Валенсия. Отборът е без наставник, след като рано тази сутрин стана ясно, че Кике Санчес Флорес е уволнен. Според испанските медии Липи е главният кандидат за поста, още повече, че самият специалист изрази намерението си да се завърне към треньорската професия.

След края на Световното първенство в Германия, наставникът напусна националния отбор на Италия, след като преди това го изведе до титлата. До този момент Липи не е приел нито едно от отправените му предложения. Последното бе от страна на Хуан Солер, президент на Валенсия, който обаче все още не получил окончателен отговор от италианеца.

Към момента временно изпълняващ длъжността наставник на тима е Оскар Фернандес, който до сега подготвяше втория отбор на „прилепите”.

След поражението от Севиля с 0:3, Валенсия заема четвърто място във временното класиране на Примера Дивисион, като изостава на четири точки от лидера Реал Мадрид.

Преди известно време се появи информация, че Марчело Липи може да поеме отбор от Англия или този на Милан, но самият той заяви, че езикът би се оказал пречка да работи на Острова.