Затъналият на дъното на класирането на Примера дивисион Малага взе живителна победа. Андалусийците надделяха с 3:2 в домакинството на един от преките си конкуренти за оцеляване Депортиво Ла Коруня. 

Този мач започна страхотно за домакините. Те поведоха след само четвърт час игра, когато Роберто Росалес беше оставен сам в наказателното поле след центриране от корнер на Чори Кастро и с хубав удар прониза мрежата. 

Но гостите от Галисия бързо отговориха. Селсо Борхес нахлу по десния фланг и центрира перфектно за Лукас Перес, който надскочи защитник и с глава прониза мрежата за 1:1. При този резултат дойде и почивката. 

Малко след подновяването на играта Депортиво стигна дори до пълен обрат. В 52-та минута една изритана топка стигна до Раул Албентоса, но неговият изстрел беше избит. При добавката обаче Фабиан Шер прониза мрежата за 2:1. 

Но Малага не се предаде. Още в 62-та минута се стигна до разбъркване точно на голлинията на вратата на Ла Коруня и в крайна сметка се оказа, че Чори Кастро е пратил топката отвъд нея и резултатът стана 2:2. 

Всичко в този мач приключи в 84-та минута. Тогава Хуанпи изведе със страхотен пас Борха Бастон зад защитата, той напредна и с техничен удар покрай вратаря оформи крайното 3:2 в полза на домакините. 

След този развой Малага събра вече 7 точки, но все още е в зоната на изпадащите. Депортиво Ла Коруня остана малко над чертата на опасната зона, като има 11 точки в актива си, но няма как да е спокоен за бъдещето си.