Отборът на Малага стигна до трите точки срещу Гранада след успех с 2:1 в мач от 7-я кръг на Примера дивисион, въпреки че остана с 10 човека в 73-ата минута. Малага заема деветата позиция в Испания с 9 точки в актива си, а съставът на Гранада е 12-и във временното класиране с 8 точки.

Гранада поведе още в първата минута след светкавично попадение на мароканеца Юсеф Ел Араби. Домакините върнаха един гол в 60-ата минута, когато Роке Санта Крус реализира за 1:1. В 73-ата минута обаче директен червен картон получи аржентинеца Маркос Ангелери и Малага остана с човек по-малко.

Юсеф Ел Араби

източник: БГНЕС

Въпреки това обаче домакините успяха да победят след като в 80-ата получиха правото да изпълнят дузпа и португалецът Антунеш вкара за крайното 2:1.

В другия късен мач в събота вечер Алмерия и Елче завършиха при равенство 2:2. Със спечелената точка Алмерия е на осмо място в подреждането, а Елче, където играе бившият футболист на Левски Гари Родригес е 16-и с 5 точки в актива си.

Гостите от Елче излязоха напред в резултата в 60-ата минута след гол на Виктор Родригес, а в 37-ата Алмерия изравни, след като Верза вкара за 1:1 от дузпа. Пак гостите поведоха след като в 56-ата минута бразилецът Жонатас реализира за 2:1. Десетина минути по-късно обаче той получи втори жълт и съответно червен картон и така в 67-ата минута Елче остана с човек по-малко.

Домакините успяха за де възползват от численото си превъзходство и натискът им даде резултат в 84-ата минута, когато израелецът Томер Хемед вкара изравнителното попадение за крайното 2:2.