Барселона отговори по най-добрия начин на издънката, която допусна срещу Гранада, и спечели с категоричното 6:0 домакинството си срещу Гранада от 6-ия кръг в Ла Лига. Двубоят на „Камп Ноу“ беше специален за звездите Неймар и Лионел Меси, като и двамата записаха лични постижения. Бразилецът се отчете с първия си хеттрик за каталунците, докато Лео Меси пък отбеляза голове номер 400 и 401 в кариерата си.

Головото шоу в Каталуня обаче стартира едва след средата на първата част, тъй като преди това гостуващия тим действаше доста добре в отбрана, а в същото време на няколко пъти имаше шанс да хване противника си на бърза контраатака.

В 26-ата минута обаче Гранада допусна груба грешка в защита и подари топка на Неймар, който остана един на един срещу последния защитник. Бразилецът шутира през краката му, а след щастлив рикошет топката попадна в мрежата.

Далеч по-добра беше атаката в 43-ата миунта, след която резултатът беше удвоен. Меси и Дани Алвеш разиграха красиво отдясно, след което аржентинецът качи топката на главата на Иван Ракитич, който беше безпощаден с изстрел до лявата греда.

След това попадение планът на Гранада изцяло рухна и в продължението на първата част Неймар покачи на 3:0. Меси блесна с нов гениален пас към Мунир Ел Хадади, който в последния миг бе изпреварен от вратаря Фернандес. Той обаче изби право към Неймар и последният реализира уверено на празната врата.

След почивката Лео Меси направи 4:0, след като отбеляза рядък гол с глава. Дани Алвеш имаше основната заслуга с включването си отдясно и подаването към далечната греда, което намери аржентинеца напълно сам.

Четири минути по-късно Неймар завърши своя хеттрик, като отново Меси беше архитектът. „Десетката“ на Барса проби в наказателното поле и с хитър пас по тревата намери Неймар, който литна защитник и стреля ниско в близкия ъгъл.

Осем минути преди края Меси оформи крайния числов израз на успеха, след като открадна топката в половината на Гранада, втурна се в наказателното поле и със защитник на гърба стреля в долния десен ъгъл.

Така Барселона излиза твърдо начело в Примера дивисион с 16 точки и голова разлика 17:0. Гранада остава 8-и с актив от 8 пункта.