Малага стигна до важна победа у дома в битката си за излизане от долните позиции на класирането в испанския елит. Андалусийците надделяха с 2:1 в завързан мач с друг представител на долната половина на таблицата Лас Палмас. 

Развръзката в този мач беше още преди почивката. Маурисио Лемос откри за гостите в 19-та минута, но в 27-та Пабло Форналс изравни. Само осем по-късно Чарлс направи обрата пълен и донесе трите точки за тима си. 

Мачът започна равностойно и битката веднага се пренесе в центъра. Затова в първите минути нямаше чисти положения, а Лас Палмас поведе с първия си точен удар в мача. Лемос стреля страхотно от пряк свободен удар от 25 метра и откри резултата. 

Но последва светкавичен отговор от домакините. В 26-та минута Чори Кастро центрира от корнер, защитата на гостите изби, но право при Пабло Форналс, който с хубав удар прехвърли вратаря за 1:1. 

Малко след това Чарлс направи обрата пълен с гол от близка дистанция, а това се оказа и последният гол в двубоя. След почивката Кевин-Принс Боатенг направи огромен пропуск за Лас Палмас, а Форналс и Мартин Демикелис изпуснаха за Малага. 

В 70-та минута Хосе Родригес получи втори жълт картон от играчите на домакините и това ги затрудни максимално до края. Хесе направи страшен пропуск за Лас Палмас в продължението, но повече голове така и не паднаха и трите точки останаха на "Ла Росаледа". 

Така Малага има вече 26 в актива си. Островитяните са с две повече и една позиция по-нагоре в подреждането на Примера дивисион.