Малага взе още една победа в битката си за оцеляване. Макар още да е под чертата на изпадащите, андалусийският клуб постигна важен успех в гостуването на коравия Реал Сосиедад и се приближава до позициите над чертата. 

Този мач беше решен от две дузпи, първата от които беше доста дълго оспорвана. В крайна сметка попаденията дойдоха директно и индиректно от тях и така гостите си тръгнаха с трите точки от негостоприемната "Аноета". 

Битката започна с натиск на домакините, но Аднан Янузай направи ранен пропуск за тях. Последваха още няколко опасности пред вратата на Малага, а в първата си опасна атака за мача гостите стигнаха до дузпа. 

При една контра Борха Бастон се измъкна сам срещу вратаря, Херонимо Рули го докосна за крака, но нападателят продължи да играе и дори стреля, но от голлинията ударът му беше избит. Като видя развитието на атаката, реферът посочи бялата точка. От там Бастон този път не сбърка - 1:0 в 22-та минута. 

Последва натиск на баските до почивката, но Микел Оярсабал и Давид Сурутуса направиха страхотни пропуски. В крайна сметка повече попадения през първата част не паднаха и развръзката остана за второто полувреме. 

В него Уилиан Хосе направи поредния пропуск за Сосиедад, преди в 57-та минута да бъде отсъдена втора дузпа за Малага. Този път тя беше за игра с ръка на защитник на домакините, а пак зад топката застана Борха Бастон. Този път изстрелът му беше отразен, но при добавката Чори Кастро наниза топката в мрежата за 2:0. 

Веднага след това баските изпуснаха да върнат интригата, след като Микел Оярсабал пропиля невероятно голово положение и в крайна сметка полека-лека волята на Реал Сосиедад се пречупи и домакините така и не стигнаха до попадение до края на двубоя. 

След тази развръзка Малага събра 11 точки и се отлепи от дъното, пращайки там Лас Палмас. Андалусиийците са на три точки от спасителния бряг. Реал Сосиедад остава 9-и с 19 точки.