Реал Сосиедад сложи край на серията от 13 поредни домакински победи на Севиля. Баските се наложиха с 2:1 при гостуването си на „Рамон Санчес Писхуан“ в мача от 31-ия кръг на Ла Лига.

Вратарят на Реал Сосиедад Херонимо Руи направи невероятен мач, като се отличи с шест спасявания.

Двубоят започна кошмарно за водения от Унай Емери отбор, който изоставаше в резултата още във 2-та минута. Асиер Ияраменди центрира от фаул в наказателното поле на Севиля, където Маркел Бергара засече топката с глава и я изпрати във вратата на Серхио Рико.

Кевин Гамейро получи отличен пас в наказателното поле на Реал и останал сам срещу Руи стреля, но вратарят спаси с крак. Три минути по-късно ситуацията се повтори. Французинът бе изведен сам срещу Руи, но вратарят на Реал Сосиедад отново спаси.

Реал Сосиедад удвои своята преднина в 34-та минута, когато Асиер Ияраменди центрира от фаул в наказателното поле на Севиля, където Гжегош Криховяк си отбеляза автогол, след като изпрати топката с глава във вратата на Серхио Рико.

Съдията Клос Гомес свири дузпа за Севиля в 50-та минута за нарушение на Маркел Бергара срещу Адил Рами в наказателното поле на баските. Арбитърът показа жълт картон на футболиста на Реал Сосиедад. Наказателният удар бе реализиран от Кевин Гамейро в 51-та минута, след като французинът изпрати топката под плонжа на Херонимо Руи.

Севиля пропусна невероятна възможност да изравни резултата в 66-та минута, когато след центриране от корнер в наказателното поле на Реал, Руи не успя да боксира добре топката и тя попадна на крака на Витоло, който с първото си замахване не успя да нанесе удара, а след това стреля неточно в аут.

Реал Сосиедад завърши мача с човек по-малко, след като Маркел Бергара бе изгонен за втори жълт картон за грубо нарушение срещу Евер Банега.

След центриране в наказателното поле на Реал Сосиедад, Стивън Н'Зонзи надскочи Руи и стреля с глава, но над напречната греда в аут. Витоло направи нов непростим пропуск в 71-та минута.

Кевин Гамейро можеше да изравни резултата в 81-та минута, когато отново бе изведен зад отбраната на Реал Сосиедад, но стреля встрани от Херонимо Руи. Минута по-късно Евер Банега отправи много хубав далечен удар, но Руи спаси.

След тази загуба Севиля се отдалечи още повече от четвъртия Виляреал и остава на седма позиция с 48 точки, а Реал Сосидад спря негативната серия, в която се намираше и се изкачи на десето място с 38 точки.