Британският инвеститор Пол Дейвидсън обяви, че отлага засега придобиването на правата върху испанския клуб Майорка най-малко с 10 дни.

Дейвидсън не успя да пристигне на време за среща, след която трябваше да стане притежател на 91 процента от акциите на клуба за сумата от 38 милиона евро, съобщава агенция ЕФЕ.

Дейвидсън, който оглавява британския консорцуим Флуид Лийдър Груп, занимаващ се с производство и монтаж на алуминиеви тръби, е постигнал принципна договореност с Групо Драк, в момента притежаваща контролния пакет клубни акции. В момента Майорка има задължения на стойност 830 милиона евро, които се прехвърлят заедно с акциите към новия притежател на правата.

55-годишният Дейвидсън се опитва да купи клуба за пети път в последните 15 години, но в предишните му опити винаги имаше конкурент, който предлагаше доста по-добра сделка. В момента тимът се намира на 8-о място в 20-членната испанска Примера дивисион, а най-престижните трофеи във витрината са испанската Суперкупа от 1998-а година и Купата на краля от 2003-а година.