Майорка спечели важни три точки в борбата за оцеляване в Примера дивисион. Отборът от Балеарските острови победи с 2:1 като домакин Севиля в мач от 27-я кръг и остана в зоната на изпадащите, но се приближи на една точка от Сарагоса, който е първият тим над чертата.

Севиля започна силно мача и в 12-та минута Ракитич намери Негредо в наказателното поле на Майорка, а той стреля опасно, но Ауате спаси.

Майорка поведе с 1:0 в 16-та минута след груба грешка на защитата на Севиля. Джовани дос Сантос стреля от фаул, след което Бето спаси, но топката попадна в краката на Алфаро, който бе оставен непокрит от защитниците на гостите и на празна врата нямаше проблеми да вкара.

Майорка бе близо до това да удвои преднината си в 35-та минута, когато Алфаро стреля опасно, но Бето изби топката в корнер.

Севиля изпусна да изравни резултата в 44-та минута, когато Хесус Навас центрира в наказателното поле на Майорка, където Фасио стреля с глава, но Ауате отново спаси.

В 49-та минута, когато Марти надскочи Фасио и стреля с глава, но топката срещна гредата. Силната игра на домакините продължи и в 60-та минута Хътън центрира в наказателното поле на Севиля, където Дос Сантос с летящ плонж засече топката с глава, но Бето направи невероятно спасяване и извади кълбото в корнер.

Севиля успя да изравни резултата в 61-та минута, когато Ракитич подаде към Негредо, а той този път успя да прати топката във вратата на Ауате.

Джовани дос Сантос отправи опасен удар по посока на вратата на Севиля в 66-та минута, но Бето спаси.

Майорка все пак успя отново да поведе в резултата в 66-та минута, когато Дос Сантос продължи с глава към Алфаро, който на празна врата се разписа за 2:1.

Севиля отново можеше да изравни резултата в 76-та минута, но ударът с глава на Коке бе отразен от Ауате.

Майорка завърши мача с човек по-малко, след като във втората минута на добавеното от съдията време на срещата Хави Маркес бе изгонен с втори жълт картон за бавене на време.

Майорка вече има 24 точки и продължава да заема седемнадесето място, докато Севиля остана на единадесета позиция с 35 точки.