Един от най-симпатичните испански тимове извън всепризнатите грандове - Майорка, направи силно завръщане в Примера дивисион. Островитяните забравиха за изгнанието в долните дивизии с успех пред собствена публика над Ейбар с 2:1 и хвърлиха в екстаз феновете си. 

Даниел Родригес им даде преднина в самото начало на мача, а през второто полувреме Пауло Оливейра се превърна едновременно в герой и антигерой за тима си, след като първо изравни за 1:1, а четвърт час преди края си вкара автогол и закопа усилията на гостите. 

Всичко започна перфектно за домакините, които поведоха още в 4-та минута. Тогава Алеиш Фебас пусна страхотен пас в центъра за Даниел Родригес, който направи невероятен 50-метров рейд и в крайна сметка с мощен шут прониза стража на съперника за 1:0. 

До почивката повече попадения не паднаха, но малко след подновяването на играта Ейбар изравни. В 57-та минута след едно центриране от корнер Кике стреля силно с глава, топката беше отбита в гредата от вратаря, но се върна на крака на Пауло Оливейра, който не пропусна - 1:1. 

Но четвърт час преди края той срина усилията на тима си, отбелязвайки си нелеп и неспасяем автогол. Тогава Хоан Састре от състава на Майорка направи пробив по десния фланг и центрира в наказателното поле, където обаче нямаше негов съотборник. 

Тогава наводненият терен изигра лоша шега на Оливейра, защото топката тупна пред него, той я засече и я прати неспасяемо в горния ляв ъгъл на вратата си, правейки безпомощен вратаря на тима си и слагайки по този начин точка на спора. 

Така островитяните се върнаха в елита по най-добрия начин, докато Ейбар тръгва за поредна година трудно в Примера дивисион. Тимът обаче е показал, че с времето набира скорост и рано-рано се откъсва в битката за оцеляване.