Английският гранд Манчестър Юнайтед попадна в неприятна класация. „Червените дяволи” бяха наредени на едва 34та позиция в класация за най-добрите тимове в света.

Подреждането е сформирано след задълбочен компютърен анализ, който използва данните за представянето на отбора, както в атакуващ, така и в защитен план.

Сложният софтуер пресмята в проценти вероятността тимът да отбележи и да допусне голове срещу тим от средно ниво на неутрален терена.

През миналия сезон Юнайетд завърши едва на шеста позиция в Англия, а въпросното проучване показва, че „Червените дяволи” имат по-лоши резултати от тимове като Йънг Бойс, Хофенхайм, Ейбар и дори местния съперник Евертън, които заемат по-предни позиции от 34-ото място.

На първа позиция логично е поставен Манчестър Сити, който грабна титлата в Англия, но пък отпадна от Тотнъм в полуфиналите на Шампионската лига. Носителят на най-ценния трофей в Европа – Ливърпул пък е втори, заедно с германския шампион Байерн Мюнхен. Четвърти е съставът на Барселона, а пети Челси.