Майорка разби у дома с 4:0 новака в Примера дивисион – Тенерифе. В среща от 3-я кръг на испанското първенство домакините показаха класата си, като се наложиха по убедителен начин над своя съперник.

По-любопитната част от мача обаче е, че гостите останаха с 9 души в течение на мача, след като двама играчи получиха червени картони. Това обаче се случи, след като домакините поведоха вече с 3:0.

Майорка не показа по никакъв начин, че може да допусне изненада в този мач и още в 17-та минута успя да поведе в резултата след попадение, реализирано от Марио Суарес.

При този резултат приключи и първото полувреме. Останалите три гола вкараха последователно Адурис (50’), Хулио Алварес (60’) и Пиер Уебо (87’ от дузпа).

В другия ранен мач от програмата на третия кръг в Примера дивисион Еспаньол се наложи като гост на Депортиво ла Коруня с 3:2 (0:1 Хосе Калехон 20’, 1:1 Лопес Адриан 27’, 1:2 Хуан Форлин 43’, 1:3 Хоан Верду 53’, 2:3 Нуиуи Ласад 77’).

Съперникът на Левски в Лига Европа – Виляреал, ще изиграе своя двубой утре. „Жълтата подводница” гостува на Атлетик Билбао.

По-късно тази вечер:

Малага - Расинг Сантадер

Осасуна - Севиля

Барселона - Атлетико Мадрид