Последното препятствие по пътя на Реал Мадрид към 30-та титла в Примера дивисион – Майорка – смята да спре успешния ход на „кралския клуб”.

Реал Мадрид се нуждае от победа, за да е сигурен в спечелването на шампионата, но опонента му в последния кръг Майорка не възнамерява да се предаде без бой.

„Отиваме там, за да играем,” заяви старши треньорът на островитяните Грегорио Манзано. „Поглеждайки ситуацията отвън, ако аз бях фен на Реал, и ни предстоеше домакинство на Майорка, вече щях да празнувам титлата. Но ние имаме своята чест, трябва да изиграем този мач и ще видим какво ще стане,” добави Манзано.

Майорка заема 11-та позиция във временното класиране в Испания и не играе за нищо, но иска да докаже, че не просто доиграва мачовете. Това се видя ясно във вчерашния двубой със Севиля, където Майорка удържа 0:0 и така сломи надеждите на андалусци за титлата.

„Само погледнете как играхме срещу Севиля. Те трябваше да спечелят, но ние не се дадохме,” коментира Манзано.

Севиля все още има на теория шанс да стане шампион, тъй като изостава само на две точки зад Реал Мадрид и Барселона, но на практика това е почти невъзможно.