Майорка измъкна невероятна победа с 2:1 при гостуването си на Гранада в първия мач от неделната програма на 26-ия кръг в Ла Лига. След ранна размяна на попадения израелският жокер на островитяните Томер Хемед успя да подпечати успеха за своя тим секунди преди последния съдийски сигнал

Мачът тръгна чудесно за домакините, които успяха да открият с първото си по-сериозно положение. Десният краен бранител Хуанма Ортиз с хубав диагонален пас намери Нолито и бившият играч на Барселона стреля покрай Дуду Аоуате за 1:0.

В лагера на Гранада още не се бяха зарадвали до край на попадението, когато в 13-ата минута Алфаро наказа неточност в отбраната на домакините. Нападателят се възползва от добро подаване на Джовани дос Сантос и чевръсто прати топката зад голлинията.

Играчите на Лукас Алкарас реагираха като ужилени и до края на полувремето натикаха островитяните в собствената им половина, но се оттеглиха на почивка при равен резултат.

След нея Майорка започна да се брани по-добре и в края на мача имаше шанс да стигне до пълен обрат. В 85-ата Томер Хемед се пребори с двама бранители на домакините и от няколко метра стреля от остър ъгъл, ала шутът му срещна десния стълб на вратата зад Тоньо.

В 94-ата минута обаче Хемед бе изпуснат от отбраната на домакините при един ъглов удар и стреля мощно с глава към долния ляв ъгъл. Тоньо закачи кълбото, но то продължи пътя си към мрежата и въпреки отчаяните опити на вратаря, премина зад голлинията.

Така Майорка събра 21 точки в актива си и остана на предпоследното 19-о място, но вече изостава само на 2 от Селта Виго, който в понеделник гостува на Севиля. Гранада пък затвърди загубата на позиции и вече е 16-и с 26.