Отборите на Майорка и Еспаньол завършиха 2:2 в първи мач от 9-тия кръг в Примера дивисион. Двубоят бе изключително интересен като и двата тима завършиха с по 10 човека на терена.

Още във 2-рата минута Хуан Фернандо Аранго изведе домакините напред в резултата с прецизен удар извън наказателното поле.

В 20-тата минута отново Аранго бе в центъра на събитията след като набързо се превърна от герой в антигерой за своя отбор. В опит да изчисти цнетрирана в наказателното поле на Майорка топка, голмайсторът заби топката с глава в собствената си врата и по този начин възстанови равенството.

Само 5 минути по-късно положението за домакините стана още по-лошо след като Балестерос бе изгонен от съдията Ундиано Маленко за груб фаул в наказателното поле. Испанският национал Раул Тамудо реализира отсъдената дузпа и даде преднина на каталунския отбор.

Еспаньол не можа да се възползва от численото си предисмтво, за да предреши изхода на срещата. Майорка пък не се предаде и продължаваше да търси гола.

В 55-тата минута червен картон получи и Клементе Родригес от състава на гостите и така численото статукто на терена се върна.

Майорка продължи с натиска и се добра до така желаното равенство в 60-тата минута благодарение на самостоятелен пробив на Гуиза, който с удар узвън наказателното поле оформи крайния резултат 2:2.

Със спечелената точка Еспаньол се изкачи на 4-то място пред вечния си съпшерник Барселона, но преди изиграването на останалите срещи от кръга. Майорка пък е на 6-то място с 15 точки.

В другия мач днес Атлетик Билбао и Бетис завършиха 0:0.