Нападателят на Атлетико Мадрид Луис Гарсия вярва, че отборът му може да преодолее Болтън и да продължи напред в турнира за Купата на УЕФА. Испанците загубиха първата среща от 1/16-финалите като гост с минималното 0:1, но слабата игра бе по-големия проблем за „дюшекчиите”.

„Всички знаем за какво ще играем в този мач, така че за нас това е най-важната среща този сезон. Ще излезем като за финал, защото сме наясно, че ще е изключително трудно, но сме уверени, че можем да продължим,” каза бившият играч на Ливърпул и Барселона пред „Ел Мундо Депортиво”.

Снощи Атлетико тренира на закрити врати, след което Луис Гарсия заяви още: „Няма как да влезем в този мач с мисълта, че ще отпаднем. От разговорите с момчетата в съблекалнята ми е напълно ясно, че в тях няма и капка съмнение, че ние ще победим.”

Атлетико е в серия от загуби, след като и в неделя отстъпи на „Висенте Калдерон” от Атлетик Билбао. „Разбира се, от поражението в неделя ни заболя много, но сме спокойни. Ние трябва сами да излезем от кризата. Има и такива моменти в един сезон, по-сложни и неприятни. Сега е моментът да покажем, че сме голям отбор,” добави испанският национал.

Луис Гарсия вече е вкарвал гол на Болтън, по времето, когато играеше за Ливърпул, и смята, че може да го повтори. „Първият мач бе труден, защото те не ни оставяха да дишаме, много бързо ни отнемаха топката. Тук обаче, предполагам, че ще се дръпнат в защита и ще си служат най-вече с дълги пасове,” коментира той. „Знаем, че ще ни липсват основни футболисти, но ако започнем да мислим по този начин, ще се заредим с негативна енергия. Опитваме се да не мислим за това и ще разчитаме на себе си, за да продължим,” каза още атакуващият играч на Атлетико.