Старши треньорът на Барселона Луис Енрике отдаде изненадващата загуба с 1:2 от Депортиво Ла Коруня на прекалено голямата еуфория след историческата победа с 6:1 над Пари Сен Жермен в сряда вечер в двубоя от Шампионска лига.

"Само някой, който е изживял това, през което ние минахме през последната седмица, може да знае как се чувствахме. Все пак обаче играчите са професионалисти и трябваше да знаят как да се справят с такива ситуации. Знаехме, че ни очаква много труден мач, но бяхме прекалено ентусиазирани. Макар и това да е по-добре, отколкото да бяхме дошли като песимисти, това не променя факта, че загубихме", заяви Енрике след поражението на "Риасор", което свали каталунците от върха в подреждането в Примера.

"Липсваха ни достатъчно идеи пред вратата на противника и е жалко, че загубихме, защото победа щеше да продължи да държи увереността ни висока. Направихме доста грешки. Искахме ние да отбележим първи гол, но не се получи. Сега трябва да приемем загубата и да продължим да работим, защото има още доста мачове до края", добави наставникът на Барселона.

Барселона е на второ място в класирането с 60 точки, 2 по-малко от лидера Реал Мадрид, който обаче е и с мач по-малко.