Треньорът на Барселона Луис Енрике похвали своите играчи за трудната победа като гост на Атлетик Билбао (1:0) в първия кръг на испанското първенство. По думите му футболистите са показали „много високо ниво“ на никак негостоприемния „Сан Мамес“.

Луис Суарес реализира единствения гол в срещата след паузата, а преди нея Лионел Меси пропусна дузпа. Така каталунците взеха частичен реванш след сблъсъците с баските за Суперкупата на страната, където Атлетик триумфира с общ резултат 5:1.

„Започнахме сезона на много високо ниво“, каза Енрике. „Това беше наистина едно пълноценно представяне от наша страна.“

„Както казах, сега условията бяха много по-различни от тези в мачовете за Суперкупата на Испания. Попречихме на Атлетик да бъде голяма заплаха и създадохме много повече положения от тях. В края бяхме леко напрегнати, тъй като преднината ни беше само един гол.“

Наставникът запази специална похвала за Серхи Роберто, който влезе на пожар преди почивката заради контузията на Дани Алвеш. По-късно Серхио Бускетс също пострада, като получи неприятен удар.

„Крайните защитници са много важни за отбора и съм доволен от тях, особено от Серхи Роберто. Той изобщо не очакваше, че ще трябва да влезе в игра. Контузиите на Алвеш и Бускетс не изглеждат заплашително, такива неща се случват във футбола“, добави Енрике.