Отборът на Леванте продължава да радва феновете си от началото на сезона. Тимът от Валенсия записа втора поредна победа и нахлу в Топ 4, макар и едва след третия кръг и преди изиграването на останалите срещи. 

"Червено-сините" надделяха с 2:0 в домакинството си на Валядолид и са дори само на точка зад лидерите Севиля и Атлетик Билбао. Развръзката в мача дойде в самия му край, като автори на попаденията бяха Серхио Леон и Хосе Моралес. 

В началото на мача домакините получиха правото да изпълнят дузпа заради груба игра на Мохамед Салису. Реферът първо посочи бялата точка, после прегледа ситуацията с ВАР и отмени отсъждането си. Това се случи в 17-та минута. 

Системата ВАР имаше дейно участие и при отмяната на попадението на Валядолид в 34-та минута, когато беше съзряна засада след намесата на технологията. Енес Унал пропиля после още един шанс за Валядолид, а Борха Майорал не беше точен за Леванте в 40-та минута. Така преди почивката попадения не паднаха. 

Втората част беше равностойна и положения нямаше почти до самия ѝ край. Енес Унал пропиля най-добрата възможност за Валядолид в 70-та минута, но развръзката беше запазена за последните минути, когато обаче се радваха домакините. 

Серхио Леон откри резултата с превъзходно изпълнение в 83-та минута, а всичко приключи в последната минута на четириминутното продължение, когато и Хосе Моралес се разписа, след като беше най-съобразителен при едно разбъркване в наказателното поле и оформи крайното 2:0. 

Така Леванте събра 6 точки, докато Валядолид остава с 4. В другия мач от Примера дивисион по това време в съботната вечер Хетафе и Алавес завършиха наравно 1:1 в предградията на Мадрид.