Да бъде най-добрият играч в света явно не е достатъчно за Лионел Меси. Звездата на Барселона и Аржентина планира да завладее и света на модата със своя собствена модна линия. Освен футболните тренировки, изглежда в последните месеци Меси крои планове за своя моден дебют. Той разчита на някои известни личности, които да му помогнат да има успех в начинанието.

Неговата идея е да избере спортна, филмова или музикална звезда, която да бъде посланик на неговите колекции във всеки голям град по света. Засега листата с желания на Меси включва: Франк Лампард за Лондон, Уейн Рууни за Манчестър, рапъра Джей Зи за Ню Йорк, Дейвид Бекъм за Лос Анджелис и актьора Колин Фаръл за Дъблин.

„Работя върху това от няколко месеца. Ще бъда аз в Барселона. Преговаряме с Уейн за Манчестър, Франк за Лондон и Колин за Дъблин”, призна Меси.

„Говорихме с Джей Зи за Ню Йорк, а мечтата е да имаме Дейвид за Лос Анджелис. Вече имам Алесандро Неста и (рапъра) Лупе Фиаско за Милано и Чикаго”.

„Ще бъдат висок клас дрехи и аксесоари за мъже. Бих искал да отворя първите магазини през следващото лято. Ако успеем да привлечем всички имена, които се опитваме, можем да бъдем най-известната и най-добра модна марка за мъже в света”, смята Меси.