Рекордната придобивка на Реал Мадрид Гарет Бейл ще е напълно готов за първото Ел Класико през настоящата кампания. Мачът ще е на „Камп Ноу“ и ще се играе на 26 октомври от 19 часа българско време.

Преди няколко дни се появиха информации, че футболистът страда от дискова херния и може да се стигне дори до хирургическа интервенция. Слуховете в тази насока продължиха и дори се стигна дотам да се предполага, че бившият клуб на уелсеца Тотнъм е бил наясно със заболяването му.

Мадридчани реагираха доста остро на тези публикации и опровергаха версията за травмата с официално изявление. „Трябва да проявим търпение към Бейл, тъй като той не направи нормална подготовка“, сподели главният доктор в Реал Карлос Диес. „Това прави разликата много голяма.“

„Ние работим така, че той да може да запише няколко минути срещу Малага, срещу Ювентус малко повече, но целта ни е да бъде готов за Ел Класико на 120 процента. Повечето от най-добрите играчи имат проблеми, сходни на неговия, но те стават по-сериозни едва когато с придружени и от други травми“, заяви Диес.