Рекордната покупка на Реал Гарет Бейл може да се подложи на хирургическа интервенция заради съмнения за дископатия, съобщава испанският ежедневник „Марка“.

След като това лято уелсецът се превърна в най-скъпия футболист за всички времена, неговите игрови минути за „лос бланкос“ бяха силно ограничени. Бейл се разписа срещу Виляреал в дебютния си мач, като по-късно записа и няколко появи като резерва, преди травма в бедрото да го извади извън терените през последните седмици.

Очаква се 24-годишният футболист да бъде на линия на възловия двубой с Ювентус на 26 октомври, както и първото Ел Класико, което е три дни по-късно.

Последните прегледи обаче показали, че проблемите могат да се окажат по-сериозни, но самият играч не е подозирал за тях и не е изпитвал болка. Ако първоначалната диагноза се потвърди, това няма да попречи на Бейл да играе, но във всеки един момент състоянието може да се влоши и да се стигне до операция.

Според „Марка“ първите подозрения за дископатията са се появили още на медицинските тестове след 100-милионния трансфер. Изданието продължава, че при тази ситуация не е имало път назад за Реал.