Треньорът, който донесе първата световна титла на Аржентина през 1978 година, Сесар Луис Меноти направи интересен коментар, в който може би се крие причината за слабите изяви на Лионел Меси на Копа Америка 2011.

Меноти, който е бивш наставник и на Барселона, коментира невероятното представяне на каталунския тим, част от който е Меси, през последните 3 сезона под ръководството на Хосеп Гуардиола.

„Доказа се, че Гуардиола е по-важен от играчите. Разбира се, той вика ги казва, че това няма значение, но какво други може да направи той?”, коментира 72-годишният аржентински специалист, който от няколко години е пенсионер.

„Просто погледнете играчите на Барселона. Къде беше Пике преди Гуардиола? Или Педро? Бускетс? Тези играчи станаха феномени под ръководството на Гуардиола.”

„Има много треньори като Жозе Моуриньо, но никой не е като Хосеп Гуардиола”, коментира Сесар Луис Меноти.

На Мондиал 2010, когато селекционер бе Диего Марадона, и на Копа Америка 2011, където Аржентина е водена от Серхио Батиста, Лео Меси не разкрива дори част от потенциала, който показва с екипа на Барселона.

Това все по-често предизвиква коментари, че единствено Пеп Гуардиола може да извлече най-доброто от Лионел Меси. Или просто треньорите на гаучосите в после няколко години не са достатъчно добри.

Тази вечер Аржентина играе мач на живот и смърт срещу Коста Рика, от който зависи дали гаучосите ще излязат от групите и ще се класират за 1/4-финалите. Меси и компания се нуждаят от победа, а с много късмет и треперене има вариант да продължат към елиминациите, дори и при равен.