Колумбия не срещна сериозна съпротива от отбора на Боливия и постигна лесна победа с 2:0 в последния си мач от група А на турнира Копа Америка. По този начин колумбийците си гарантираха първото място, а боливийците отпаднаха от турнира.

Колумбия поведе в резултата в 15-та минута, когато Абел Агилар подаде към Радамел Фалкао, който остана сам срещу Ариас и нямаше проблеми да го преодолее за 1:0.

Отборът на Колумбия получи право да изпълни дузпа в 27-та минута, когато Амадор фаулира Армеро в наказателното поле на Боливия и съдията посочи бялата точка. Наказателният удар бе реализиран от Фалкао, който не остави никакви шансове на Ариас.

До края на първото полувреме колумбийците изпуснаха няколко чисти положения чрез Фалкао и Рамос.

През второто полувреме колумбийците отново доминираха и не оставиха никакъв шанс на своите съперници.

В 60-та минута Фалкао можеше да оформи своя хеттрик, но пропусна да се разпише. До края на срещата звездата на Порто, който е желан от Челси и Манчестър Юнайтед направи още няколко сериозни пропуска. Уго Родайега също се отчете с опасен удар в 70-та минута, но пропусна да вкара.

Така Колумбия оглави класирането в група А с актив от 7 точки, а Боливия отпада от турнира, тъй като е само с 1, която спечели в мача на откриването на турнира срещу Аржентина. В четвъртфиналите Колумбия ще се изправи срещу най-добрия трети отбор от трите групи на Копа Америка.

Последният мач в групата между Коста Рика и Аржентина ще оформи крайното класиране. „Гаучосите” към този момент се намират на трета позиция с 2 точки, а Коста Рика заема второ място с 3 точки.