Депортиво Ла Коруня се измъкна най-после от опасната зона в Примера дивисион, въпреки че шести мач поред е без победа. На своя "Риасор" домакините завършиха 0:0 с Еспаньол и това им се оказа достатъчно да изплуват над чертата. 

Определено гостите от Барселона могат да съжаляват повече за изпуснатите три точки, но на тях те едва ли щяха да им свършат някаква работа така или иначе, защото мястото им в средата на таблицата изглежда гарантирано. 

Депортиво започна мача сковано, като още в началото Хосе Канас пропусна за каталунците, а в 20-та минута попадение на Фелипе Кайседо беше отменено заради доста спорна засада. 

След тази ситуация домакините живнаха и пропиляха на свой ред два шанса чрез Иван Кавалейро и Селсо Борхес, които можеха да се разпишат от далечна дистанция, но не бяха точни в сюблимния момент. 

Ориол Риера изпусна два шанса за галисийците през втората част, а в 82-та минута Хави Лопес от състава на Еспаньол пропиля страхотна възможност да донесе трите точки за каталунския тим. В последните секунди вратарят на домакините Фабри спаси по невероятен начин сигурен гол и лиши гостите от попадението. 

В крайна сметка този резултат се запази до края и двата отбора си поделиха по точка. Благодарение на нея Депортиво е вече с 26 в актива си и е над чертата. Еспаньол е с 34 твърдо в средата на таблицата и ще доиграва сезона.