Отборът на Депортиво Ла Коруня победи Еспаньол с 3:0 в мач от 6-я кръг на Примера дивисион и излезе на шесто място във временното класиране с 11 точки в актива си. За Ла Коруня това бе втора поредна победа след успеха над Бетис в миналия кръг.

Еспаньол пък трябваше да си примири с поражението след двете поредни победи, които бе записал в Примера и остава с девет точки на девета позиция.

Попаденията за домакините реализираха в 14-ата минута от автогол Алваро Гонзалес и Лукас Перес в 27-ата и 47-ата минута. В 79-ата Еспаньол остана с човек по-малко заради втория жълт и съответно червен картон на сенегалеца Папе Диоп.

Двубоят въобще не стартира добре за гостите, след като в 14-ата минута Алваро Гонзалес имаше нещастието с глава да вкара топката в собствената си врата за 1:0. Десетина минути по-късно Марко Асенсио получи прецизен пас, овладя и стреля, но стражът на Депортиво Ла Коруня внимаваше и спаси.

В 27-ата минута Луис Алберто пусна отлично топката към Лукас Перес, който стреля мигновено и реализира за 2:0 в полза на домакините.

В края на първото полувреме гостите можеха да намалят пасива си след като Папе Диоп от Еспаньол отправи хубав изстрел от далече, а топката удари лявата греда на вратата на Ла Коруня.

След почивката обаче именно Депортиво Ла Коруня ликува отново и до голяма степен реши двубоя. В 47-ата минута отново Лукас Перес бе точен за 3:0. Домакините имаха възможност и да увеличат преднината си, но в 64-ата Ориол Риера нацели гредата.

Еспаньол получи още един удар десетина минути преди края на мача, след като в 79-ата Папе Диоп получи втори жълт и съответно червен картон и трябваше да остави тима си с 10 човека.