35-годишният вратар на Атлетико Мадрид Грегори Купе разкри причината за раздялата си с Лион след 12 сезона с тима и нападна младата звезда на френския шампион Карим Бензема, който се държал през цялото време като "гангстер".

Стражът призна, че конфликт в генерациите го е накарал да потърси ново предизвикателство и да се присъедини през лятото към отбора на Атлетико.

Купе заяви в интервю за "Л'Екип": "Карим е невероятен играч, бъдеща звезда от световна класа. Той обаче е само на 20 години. Днес ние приемаме всичко, което правят младите, даваме им прекалено много. Карим нямаше да има това отношение, ако го бяха посъветвали по-добре. Ако бях начело на неговите Пи Ар-и, още от самото начало, щях да му кажа да се усмихва повече, защото на всяка снимка той е с някаква заплашителна физиономия.”

„Виждайки тези неща се чувствам тъжен, защото аз го познавам много добре и мога да ви каже, че той е невероятно момче. Но на 20 години да си "гангстер"! Сега Карим е по-фокусиран върху себе си, има някакви бизнес планове. Тези неща ще убият нашия спорт, защото вече не доставяме същото удоволствие на феновете”, добави още стражът.